Kategoriat
sivut

Freud Marx Engels & Jung

Kuva: Seppo Linnaluoto, CC BY-SA 3.0, Freud Marx Engels & Jung esiintyy Fiskarissa vuonna 2009

Freud Marx Engels & Jung oli suomalainen contry-yhtye, joka oli aktiivinen yli kolmen vuosikymmenen ajaan. Kokoonpano vaihteli vuosien varrella, mutta ytimen muodostivat perustajajäsenet laulaja Pekka Myllykoski ja kitaristi Arto Pajukallio. 1984 perustettu Freukkarit lopetti toimintansa vuonna 2017 Pekka Myllykosken menehdyttyä.

Freud Marx Engels & Jung julkaisi kaikkiaan 11 albumia ja lukuisia singlejä sekä kokoelmia. Suuri osa tuotannosta oli käännöksiä amerikkalaisista country-biiseistä, mutta joukkoon mahtuu myös alkuperäissävellyksiä.

Tarkemmin tyylilajiksi voidaan rajata niin sanottu outlaw-country, jonka tunnettuja edustajia ovat muun muassa legendat Willie Nelson, Johnny Cash ja Merle Haggard. Outlaw-suuntaus oli vastareaktio suurten levy-yhtiöiden kontrolloimalle, kaavamaiselle ja kiillotetulle Nashville-kantrille.

Freukkareiden lyyrikoissa korostuvat alkoholiteemat eli suomeksi ryyppääminen, mutta mukana oli myös yhteiskunnallista kritiikkiä. Yhtyeen ykköshitiksi muodostunutta Särkynytsydämiset (Viekää minut baariin) voi kuunnella alta löytyvältä videolta:

Markkinoinnin ammattilaiset: tehonrakentajat.fi