Freud Marx Engels & Jungin perustamissanat lausuttiin sunnuntaina vuoden 1984 Seinäjoen Provinssirockissa Hotelli Cumuluksen Lekkeribaarin nurkkapöydässä, jossa juttelivat ja juopottelivat lääketieteen kandidaatti Pekka "Freak Out" Myllykoski ja toimittaja Arto "Pilli" Pajukallio.

Toisensa tuolloin vasta alustavasti tunteneet, mutta jo yhteisiä ystäviä omanneet hengenheimolaiset äityivät yhteisiä mieltymyksiään kartoittaessaan toteamaan, jotta jonkun on perustettava alkoholiaiheisia outlaw-kantribiisejä suomeksi esittävä yhtye. Tarkoitus oli tehdä tunnetuksi merkittäviä lauluntekijöitä ja musiikkityyliä, jota rockorientoituneet kuulijat vierastivat usein silkkaa tietämättömyyttään.

Ideologiaa hiottiin seuraamuksia pelkäämättä, ja teoriasta liu'uttiin hiljalleen käytännön toimintaan. Ensimmäiset keikkansa FMEJ teki 1985, ja esikoisalbumi ilmestyi elokuussa 1986.

Perusmissio onnistui, mutta orkesteri-instituutio alkoi elää omaa elämäänsä. Alkuperäinen aihepiiri oli kaikesta kiehtovuudestaan huolimatta varsin kapea pidemmän päälle, ja bändin tyyli laajentui luontevasti kattamaan lähes mitä tahansa musiikkia minkä tekijät itse kokevat sapluunaan sopivaksi.

Kaikkien muiden teemojen ohessa myös alkoholi säilytti niin vankan jalansijan yhtyeen toiminnassa, että osaksi sen vuoksi yhtye lopetti toimintansa hieman kymmenvuotisjuhliensa jälkeen syksyllä 1994. Muutaman tilapäisesiintymisen jälkeen yhtye herätti itsensä henkiin keväällä 1998, mistä lähtien on, henkeäsalpaava typeryyttä osoittaen, toiminut aktiivisesti.

Alkuperäisjäsenistä ovat jäljellä Myllykoski (laulu) ja Pajukallio (kitarat ja laulu). Nykyisessä kokoonpanossa soittavat Tero Pulkkinen (koskettimet, haitari, kitara ja laulu), Pentti Ruotsi (rummut) sekä Antti Tammilehto (basso ja laulu).

Yhtyeen entisiä jäseniä ovat Mikko Saarela, Obo Austi, Esa Immonen, Kossu Hynynen, Ari Väänänen, Olli Haavisto, Jari Metsberg, Jussi Kinnunen, Jarmo Hynninen, Juha Sivonen, Pekka Virtanen, Reijo Heiskanen, Into Koponen, Jani Auvinen, Jari Luostari, Mika Lilja, Markus Raivio, Harri Rantanen, Jukka Harju ja Olli Krogerus.

Taustalaulajina ovat keikoilla ja levyillä toimineet Elisa Korjus, Maria Hänninen, Tarya Hautamäki ja Maya Paakkari.

Virallisia keikkatuuraajia ovat olleet Leevi Leppänen, Aikka "Danny Show" Hakala, Ykä Putkinen, Teemu Vuorela ja Mikko Vuorela. Muutakin väkeä on heilunut mukana enemmän kuin kukaan tietää.

Freukkari-levyillä ovat artisteina vierailleet Ahti Marja-Aho, Atte Blom, Puka Oinonen, Tero Siitonen, Janne Haavisto, Aikka "Teddy" Hakala, Ismo Leponiemi, Jan Noponen, Timo Peedu, Seppo Sillanpää, Päivi Takala, Sika Kukkonen, Laszlo Varga, Kari Tamminen, No Hätä Team, Teisco Del Ray, Ian McLagan, Kevin Smith, Lisa Pankratz, Eamon McLoughlin, Chris Miller, Dave Biller, Debra Peters, J-P Virtanen, Jukka Haavisto, Janne Viksten, Jussi Lampi, Tapio Liinoja, Puntti Valtonen, Tuomari Nurmio, Kari Peitsamo, Pekka Aarnio sekä joku lahtelainen perkkajätkä jonka nimeä ei edes hänet studioon tuonut Virtanen muista.

Keikkoja on tehty toista tuhatta, levyjä myyty toista sataa tuhatta.

Roudareita, busseja, ohjelmatoimistoja, vaimoja, tyttöystäviä, bändäreitä, kitaroita, plektroja, piuhoja, rumpukapuloita, sanaristikoista, korttipakkoja, piippuja, tuhkakuppeja, hihoja, hermoja, pinnoja, aivosoluja sekä erilaisia pulloja ja tölkkejä on kulutettu ja monin osin tuhottu ehkä tasan toista miljoonaa.